אושפלאו

 

 

מצרכים:

1 קילו כבש

4-6 חלקי עוף

3 כוסות אורז

חצי כוס צימוקים

2 גזרים חתוכים לגפרורים

1 בצל גדול קצוץ דק

תבלינים: 1 כף כמון, 1 כף פפריקה מתוקה, מלח, פלפל

 

 

אופן ההכנה:

בסיר לחץ מבשלים את הכבש עם 2 עלי דפנה ומעט גרגירי פלפל אנגלי ו- 6 כוסות מים, עד שמתרכך (45 דקות בישול)

בסיר עמוק שמים בצל ומטגנים 5 דקות לשקיפות

מוסיפים את הגזר והתבלינים, הצימוקים ומטגנים עוד 5 דקות

מוצאים את הכבש מהסיר ולתוך הנוזלים מכניסים את העוף ומבשלים 20 דקות בישול רגיל

מסדרים את העוף מעל הכבש

שוטפים את האורז ומסננים, מפזרים על העוף

מוסיפים 6 כוסות מציר הכבש (לסנן תוך כדי מזיגה)

מבשלים בחום גבוה 10 דקות, מנמיכים אש ויוצרים ארובות בתוך האורז עם כף עץ

מבשלים עוד 50 דקות על חום הכי נמוך

מצננים 20 דקות לאחר כיבוי האש והופכים על צלחת הגשה רחבה

קטגוריה: בשרים, עופות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>