גביניות

מצרכים לבצק שמרים:

1/2 3 כוסות קמח בקערה
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות גדושות שמנת חמוצה
פקק של קוניאק
גרידת לימון
80 גרם חמאה או מרגרינה
כוס מים חמים (לא רותחים)
30 גרם שמרים טריים

מצרכים למלית:

חבילה גבינת "טוב טעם"
כף שמנת חמוצה
3 כפות סוכר (או יותר-כל אחד וטעמו)
כפית קנמון
50 גרם צימוקים (כדאי לקמח לפני הוספתם לתערובת)
שקית סוכר וניל

אופן הכנה:

ממסים את השמרים בכוס מים חמים ויוצרים תסיסה.
את הקמח עם כל החומרים מכניסים לקערה. כשיש תסיסה בשמרים ,מוסיפים את הנוזלים עם השמרים לקערת הקמח ומערבבים (במערבל עם וו לישה במהירות איטית) עד שכל החומרים נבלעים.
להוציא את העיסה למשטח לישה, לקמח היטב ולהתחיל ללוש את הבצק בידים תוך הוספת קמח בצורה מבוקרת עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. ללוש עוד כמה דקות.
לקמח מעט את הקערה, להניח את הבצק להתפחה. הבצק אמור לתפוח די מהר.
בינתיים מכינים מלית לערבב את כל חומרי המלית ולהניח במקרר עד תחילת האפיה.
כשהבצק סיים את התפיחה, להוציא אותו למשטח לישה. ללוש דקה שתים, לחלק אותו ל- 2 ולרדד לריבוע לא דק מדי. לחתוך אותו כמו שהוא לריבועים די גדולים ולהכניס מהמילוי לכל ריבוע.
לקפל כל ריבוע "פינה מול פינה" . כלומר להרים פינה אח"כ את הפינה המקבילה ולאסוף את שתי הפינות האחרות ולחבר את כולן. חשוב רק להדביק היטב. הבצק רך כך שאין בעיה.

להניח כל ריבוע כזה על תבנית עם ניר אפיה – כאשר ה"תפר" של הריבוע כלפי מטה – למניעת פתיחתם בזמן האפיה. אחרי שכולם בתבנית – למרוח עם חלמון ביצה בלבד, ולהתפיח עוד כ- 20 דקות.

אפיה בתנור מחומם מראש. 170 מעלות עד שהעוגיות מקבלות צבע יפה.

מקור המתכון: לילית, פורום אוכל YNET

[shopeat_button]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

Leave a Reply לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *