גונדי – קציצות פרסיות במרק צח


מצרכים:

לקציצות:

חצי קילו בשר חזה עוף טחון

2 כוסות קמח חומוס

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק ( טחנתי את הבצל לתוך התערובת)

תבלינים: 1 כפית הל טחון, פלפל שחור, מלח, חצי כפית כורכום

אם העיסה יבשה להוסיף עוד 3-4 כפות מים

 

למרק:

ממלאים סיר מים

מוסיפים תבלינים: כורכום, מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק (ללא מונוסדיום)

מכניסים פנימה חלקי עוף ומבשלים עד שהעוף רך

מפוררים את העוף לתוך המרק ומשפרים טעמים

 

אופן ההכנה:

צרים כדורים בגודל של פינג-פונג

לתוך סיר מלא בציר עוף מבעבע (+חתיכות עוף קטנות) זורקים את הקציצות,

 מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.

מחצי קילו יוצאות המון קציצות – אז או שמקפיאים או שעושים ככה:

הוספתי לתערובת שנותרה, תירס שגילחתי מקלח אחד (מבושל)

וטיגנתי לביבות דקות יחסית.

יצא מעולה!!

מקור המתכון: "הכל מחזה עוף" של בני סיידא

[shopeat_button]

קטגוריה: מרקים, עופות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. הכנתי מהמתכון קציצות גונדי יצאה לי מאוד יבש וקשה שאלתי למה?

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>