מצרכים:
לקציצות:
חצי קילו בשר חזה עוף טחון
2 כוסות קמח חומוס
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק ( טחנתי את הבצל לתוך התערובת)
תבלינים: 1 כפית הל טחון, פלפל שחור, מלח, חצי כפית כורכום
אם העיסה יבשה להוסיף עוד 3-4 כפות מים
למרק:
ממלאים סיר מים
מוסיפים תבלינים: כורכום, מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק (ללא מונוסדיום)
מכניסים פנימה חלקי עוף ומבשלים עד שהעוף רך
מפוררים את העוף לתוך המרק ומשפרים טעמים
אופן ההכנה:
צרים כדורים בגודל של פינג-פונג
לתוך סיר מלא בציר עוף מבעבע (+חתיכות עוף קטנות) זורקים את הקציצות,
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
מחצי קילו יוצאות המון קציצות – אז או שמקפיאים או שעושים ככה:
הוספתי לתערובת שנותרה, תירס שגילחתי מקלח אחד (מבושל)
וטיגנתי לביבות דקות יחסית.
יצא מעולה!!
מקור המתכון: "הכל מחזה עוף" של בני סיידא
[shopeat_button]
Leave a Reply לבטל