חומוס ביתי

מצרכים:

1.5 כוסות חומוס שהושרה לילה

חצי כפית סודה לשתיה

טחינה גולמית מוכנה (בערך 1/4 כוס מהול במים קרים עד מרקם דליל מעט)

1 כפית כמון

מלח, פלפל לבן

שמן זית, פפריקה מתוקה וזעתר לקישוט

 

אופן ההכנה:

מבשלים את החומוס עד ריכוך

מסננים ומשאירים כף של חומוס שלם לקישוט

מועכים בעזרת הצד האחורי של הכף את כל החומוס

מוסיפים תבלינים, טחינה ומערבבים – אם העיסה כבדה, אפשר להוסיף עוד כף מים קרים

מסדרים בצלחת ומשטחים בעזרת כף, מפזרים זעתר / פפריקה מתוקה ואת גרגירי החומוס

ותלולית קטנה של טחינה במרכז

לא מומלץ להכין כמות גדולה של חומוס מראש, הממרח לא שורד במקרר…

 

קטגוריה: כללי, סלטים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *