מצרכים:
1.5 כוסות חומוס שהושרה לילה
חצי כפית סודה לשתיה
טחינה גולמית מוכנה (בערך 1/4 כוס מהול במים קרים עד מרקם דליל מעט)
1 כפית כמון
מלח, פלפל לבן
שמן זית, פפריקה מתוקה וזעתר לקישוט
אופן ההכנה:
מבשלים את החומוס עד ריכוך
מסננים ומשאירים כף של חומוס שלם לקישוט
מועכים בעזרת הצד האחורי של הכף את כל החומוס
מוסיפים תבלינים, טחינה ומערבבים – אם העיסה כבדה, אפשר להוסיף עוד כף מים קרים
מסדרים בצלחת ומשטחים בעזרת כף, מפזרים זעתר / פפריקה מתוקה ואת גרגירי החומוס
ותלולית קטנה של טחינה במרכז
לא מומלץ להכין כמות גדולה של חומוס מראש, הממרח לא שורד במקרר…
כתיבת תגובה