טונה ביתית (כמו בשימורים)

 

את הטונה המופלאה הזו אני זוכרת בתוך קופסת פלסטית כתומה, עם מכסה מתברג.

אחרי שטועמים אותה, קשה לחזור לטעם של השימורים.

ב- 10 דקות עבודה בלבד!

מצרכים:

5-6 חתיכות טונה פרוסות , טונה לבנה, קפואה (אם תמצאו טריה, מה טוב..)
להשרות במים עם לימון ומלח, כשעתיים.

אופן ההכנה:

בסיר: לשים במים עד חצי מגובה הסיר – גרגירי פלפל שחור, 1 בצל גדול פרוס לטבעות גדולות, 4 עלי דפנה, להביא לרתיחה ולהנמיך אש, להוסיף את פרוסות הטונה ולבשל 10 דקות כשאחרי 5 דקות הופכים את הטונה.

מסננים וזורקים את חומרי המשרה, ומפוררים (בידיים) את הטונה לתוך קערה.
בודקים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מלח, מוסיפים שמן קנולה ומערבבים.
מעבירים לכלי עם סגירה הרמטית, מכסים בשמן.

מחזיק מעמד במקרר יומיים בערך

ומתפללים שלא יגמר לעולם…

 
[shopeat_button]

קטגוריה: דגים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. שרית says:

    האם זה לא יוצא כמות גדולה מדי ליומיים שזה נשמר במקרר?

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>