כנאפה – שכבות קדאיף וגבינה

מצרכים:

1/2 קילו שערות קדאיף

רבע כוס שמן קנולה

300 גר' גבינת ריקוטה + 150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

לסירופ:

חצי ליטר מים

300 גר' סוכר

2-3 טיפות של צבע מאכל כתום (לא חובה)

300 ג' פיסטוק קלוי, גרוס גס

אופן ההכנה:

מפוררים את הקדאיף ושופכים עליו את השמן, פותחים אותו לשערות מופרדות

מערבבים גבינת ריקוטה עם גבינת מוצרלה

בתבנית שמים חצי מכמות הקדאיף, מהדקים היטב עם היד – מעל מפזרים את תערובת הגבינות

מעל הגבינה מוסיפים את שארית הקדאיף ומהדקים בעדינות

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180, כחצי שעה – לשים לב להשחמה, הקדאיף נשרף מהר

בינתיים מכינים את הסירופ:

מבשלים על אש נמוכה, עד שהסירופ אחיד

יוצקים על הכנאפה לאחר שיוצא חם מהתנור, מפזרים מעל שברי פיסטוק ומגישים

כמות הקדאיף והגבינה מתאימים לתבנית בגודל בינוני

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות, שבועות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
  1. פנינהט says:

    נראה מושחת לגמרי יאמיייייייי

  2. שמרית says:

    יפה ומעורר תיאבון :)
    אהבתי את המתכון המהיר, במיוחד שאופים את הכנאפה במקום לטגן ולהפוך.

    אף פעם לא חשבתי להוסיף מוצרלה למתכונים מתוקים, זה משתלב טוב?
    בעלי מאוד אוהב כנאפה.
    תודה על השיתוף הטעים :)

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>