לחמניות מ-100% קמח מלא

 

מצרכים:

1 קילו קמח מחיטה מלאה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 סוכר
חצי כוס שמן
2 ביצים
כף וחצי מלח
2.5 כוסות מים
כוס המדידה היא בכוס חד"פ

* ניתן להמיר את הקמח המלא בקמח לבן

 

אופן ההכנה:

מערבבים קמח עם סוכר ושמרים
תוך כדי ערבוב במיקסר מוסיפים 2 ביצים
מוסיפים שמן ו-2 כוסות מים ומלח מעבדים לבצק ומוסיפים עוד חצי כוס לפי הצורך
משמנים קערה בשמן, שמים את הבצק ומרססים גם עליו מעט שמן
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה

יוצרים לחמניות ואופים 20 דק בתנור, חום 180

קטגוריה: לחם
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. dana says:

    תודה על המתכון.
    התפחה אחת של חצי שעה דקות באמת מספיקה? הלחמניות לא יוצאות דחוסות? במיוחד כשהן מקמח מלא
    תודה מראש

  2. dana says:

    היי,
    אפשר בבקשה תשובה לשאלתי? אני רוצה להכין היום.
    תודה ושבוע טוב

    • Gili Dei says:

      עכשיו במזג האוויר הקריר, ממליצה לחמם תנור מראש ל 10 דק, לכבות ולהניח את קערת הבצק (עטופה בניילון נצמד, ולדקור את השקית) על מגבת מטבח. זה מאיץ את ההתפחה.
      אם את חוששת מבצק דחוס, המירי שליש מכמות הקמח בקמח לבן

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>