סושי

 

מצרכים:

לסושי 

1 כוס אורז, לשטוף היטב ולהוסיף כוס מים, לבשל עד ריכוך
להוריד מהאש, לערבב בנפרד 1 כף חומץ אורז+1 כף סוכר+חצי כפית מלח, 1 כף מים פושרים – להמיס יחד ולהוסיף לאורז, לערבב ולטעום

אצות נורי

מחצלת במבוק

כוס אורז אחת מספיקה לכ- 3-4 רולים עם שכבת אורז דקיקה והדוקה

 

 

תוספות לגלגול 

1 גזר (מספיק לכל כמות הרולים)

1 מלפפון (להוציא את החלק המימי של המלפפון)

3-5 גבעולי אספרגוס

קנפיו (דלעת מתוקה, להשיג בחנויות אסייתיות)

סלמון כבוש

חצי אבוקדו פרוס

חותכים את הירקות לרצועות דקות ומניחים בצד

 

 

אופן ההכנה:

עוטפים את המחצלת בניילון נצמד למניעת הדבקות של האורז בין שלבי המחצלת

מניחים אצת נורי על המחצלת, לוקחים חופן מהאורז ומשטיחים תוך הידוק מירבי על האצה, שמים מעט מהתוספות (לא להעמיס) ומגלגלים, מהדקים היטב ופורסים לפרוסות לא גדולות

אם רוצים סושי (I/O (Inside Out – הופכים את האצה כך שהאורז כלפי חוץ והאצה היא פנימית ומניחים את המילוי על האצה, מגלגלים רגיל ומפזרים שומשום שחור על האורז

חותכים כל רול לחצי, וכל חצי לרבע וכל רבע לשמינית (:

מגישים עם רוטב טריאקי (או סויה, ווסאבי וג'ינג'ר)

המתכון מפורסם גם באתר FoofDictionary המחשב את כמויות הקלוריות במתכון, מומלץ!
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.foodsdictionary.co.il%2FRecipes%2F3879&h=5AQGKeS00

קטגוריה: דגים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>