עוגה שחורדינית

עוגה טעימה מאד, קלה וללא מיקסר, בעלת 2 שכבות: שכבת בראוניז ומעליה שכבת בלונדיז חמאת בוטנים ואגוזים, העוגה הינה פרווה עם טעם עשיר!

מצרכים:

לשכבת הבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר, מומס

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (הסוג הרטוב)

3 ביצים

3/4 כוס קמח תופח

1/4 כפית מלח

 

לשכבת הבלונדיז:

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה

1 ביצה

2 כפות חמאת בוטנים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח תופח

1/4 כפית מלח

 

לזרייה על העוגה:

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס, או בוטנים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות

לשכבת הבראוניז: ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים בבחישה נמרצת את השמן, את 2 סוגי הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצים ובוחשים עד להטמעה.  לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.  יוצקים את התערובת לתבנית אפיה ומכניסים למקפיא לכמה דקות, בזמן הזה מכינים את השכבה השניה.

לשכבת הבלונדיז: מערבבים יחד את הביצה, הסוכר, השמן והמלח, מוסיפים את חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ומטמיעים בתערובת. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ומאד סמיכה.      מניחים כפות מהעיסה ע"ג השכבה החומה בצפיפות, עד לכיסוי כל פני העוגה (לא נורא אם פני העוגה לא חלקים, זה מסתדר בזמן האפייה).

מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים, דוחסים אותם פנימה ע"י לחיצה קלה עם היד.

אופים כ- 40 דק' עד שפני העוגה שזופים והיא יציבה.

מצננים לטמפ' החדר וחותכים לריבועים, שומרים בכלי אטום במקרר, ניתן להקפיא.

 

מקור המתכון: קרין גורן עם שינויים של אורלי כהן-חיים, מהבלוג "חיים וטעים – אוכל ובריאות", סלונה

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. רותי says:

    נראה מעולה!! מהמ גודל התבנית?

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>