עוגיות "פיורי" – עוגיות מרציפן איטלקיות

כמות לכ- 30 עוגיות

 

מצרכים:

500-700 גר' מרציפן גולמי, חתוך לקוביות

1 חלבון (מביצה מס' 3)

200 גר' סוכר (1 כוס)

קליפה מגוררת מתפוז 1

60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)

2 כפיות ליקר אמרטו (שקדים)

 

לציפוי:

200 גר' אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מעלות

מעבדים מרציפן וחלבונים במעבד מזון עדל קבלת תערובת חלקה

מוסיפים סוכר, גרידת תפוז, מיץ תפוזים וליקר שקדים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.

מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 סמ' ומגלגלים באבקת סוכר.

מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 סמ'.

אופים כ- 20 דקות, עד שהעוגיות זהובות גם בתחתית.

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר, עד שבועיים (אם הן ישרדו עד אז…)

 במידה והבלילה נוזלית – יש להוסיף עוד מרציפן

מקור המתכון: מיקי שמו (עם שינויים שלי)

קטגוריה: עוגיות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
  1. Yossi says:

    פשוט מדהים! אני הולך לנסות

  2. שרה says:

    נצמדתי למתכון כפי שרשום – יצאה תערובת רכה שלא ניתנת לעיצוב עוגיות כמו במרשם . מה שגוי במתכון? אשמח להצעות.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>