עוגת בצק פריך, ריבה ומרנג קוקוס

 לשכבת הבצק:

200 גרם חמאה

4 חלמונים

1/4 כפית אבקת אפיה

חצי כוס סוכר

רבע כפית מלח

כף תמצית וניל

 2.5 כוסות קמח

 

 

לשכבת הריבה:

1 צנצנת ריבת תות עם פרי / דובדבנים / משמש

 

לשכבת המרנג קוקוס:

4 חלבונים

1/4 כפית מלח

1 כוס סוכר

2 כוסות קוקוס טחון

 

ההכנה:

התחתית: בקערת המיקסר שמים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בבת אחת.   מערבלים רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים ורכים.

מאחדים את הבצק עם הידיים ומעבירים לתבנית.  משטחים אותו כך שיהיה בעובי אחיד ככל האפשר, מצננים כחצי שעה במקרר ובינתיים מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

מוציאים הבצק מהמקרר ומורחים אותו בריבה בשכבה אחידה.

המרנג: בקערת המיקסר (שנוקתה היטב משאריות הבצק) מחברים את וו-ההקצפה, שמים את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ- 2 דקות.  מוסיפים את הסוכר בהדרגה.  מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק.  מקפלים את הקוקוס ידנית לתוך הקצף.  מורחים אותו בעדינות על הריבה ומיישרים.

אופים 35-40 דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

מצננים ופורסים.

 

מקור המתכון: אורלי חרמש

קטגוריה: עוגות, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses

Leave a Reply לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *