עוגת גבינה בסגנון אוסטרי

 

 

אם אתם מכינים עוגת גבינה אחת במהלך החג, אני קוראת לכם לאמץ עוגה זו אל לבכם. הכנתי אותה פעמיים בשבועיים האחרונים והיא פשוט מדהימה! גבוהה, מרשימה, דחוסה, עשירה, טעימה ומענגת – ועם זאת קלה להכנה. קחו בחשבון שיש לצננה במשך לילה לפני שניתן להגישה.

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר26 ס"מ):

 

מצרכים לקלתית:

1 חבילה ביסקוויטים לקסטה טחונים במעבד מזון

200 גר' חמאה

 

מצרכים לגבינה:

1 ק"ג גבינה לבנה 9% (רצוי: מסוננת בבד חיתול)

3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה

5 ביצים מס' 2, שלמות, טרופות

370 גרם (2 כוסות פחות 2-3 כפות) סוכר

100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן

 

מצרכים לציפוי:

"חצי מנה" שמנת חמוצה

2 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מסננים גבינה בבד חיתול נקי המונח מעל מסננת, מעל קערה. מניחים כך למשך חצי שעה -שעה, על השיש (תלוי בטמפרטורה במטבח) או במקרר.

מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על התחתית

מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות (אצלי זה לקח כמעט 60-75 דקות) עד שהעוגה נראית יציבה דיה.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מנופה עד לקבלת קרם חלק.

מעל פיזרתי צנצנת אחת של מלית דובדבנים של "מימון" ואיבקתי באבקת סוכר (המלית חמצמצה מדי לטעמי והסוכר מאזן אותה)

מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים את התבנית על גבי צלחת גדולה ממנה (עבור עודפי הציפוי העתידים לטפטף אליה), מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני שניתן להגישה.

מקור המתכון: מתכון של השף-קונדיטור אלון גולדמן, פטיסרי "מזארין" בהמלצת יעל גרטי, עם לא מעט שינויים שלי

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות, שבועות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>