עוגת דובדבנים בחושה (ללא חמאה)

 

 

מצרכים:


 3 ביצים שלמות
1 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כוס שמן (שמתי כוס שמן זית, יצא מצוין)
1  כוס קמח תופח
2 כפיות קינמון
צנצנת דובדבנים ללא חרצנים
אגוזי פקאן
שקדים מולבנים

אופן ההכנה:

להקציף ביצים בשלמותן + 1 כוס סוכר
להוסיף תוך כדי הקצפה עדינה: סוכר וניל ,תמצית וניל, שמן, קמח וקינמון.
לשטוח הבצק בתבנית משומנת ( קוטר 26 או 24)
לפזר מעל פני הבצק דובדבנים מסוננים , (הם שוקעים) את הפקאן והשקדים
מעל הכל לפזר סוכר חום כ- 3 כפות
חום בינוני כ-חצי שעה (עד שמזהיב) לבדוק עם קיסם שיוצא יבש.

את סירופ הדובדבנים הקפאתי בשקית הקפאה, לשימוש עתידי

מקור המתכון: אורה צבר המופלאה

קטגוריה: עוגות, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
  1. פנינהט says:

    תודה הולכת לנסות להכין עם קמח תופח מלא

  2. ג'ודי הלוחשת לאוכל says:

    עוגה נהדרת!!!אני מעדיפה עוגות בחושות עם שמן כי הן יוצאות יותר עסיסיות.

  3. אורה צבר says:

    אחת העוגות הבחושות אם לא הא!!! :)

  4. יעל says:

    בפעם הראשונה שכחתי את השמן ומאז ככה אני אופה. הוספתי מעל העוגה המוכנה את נוזלי הדובדבנים שריכזתי על האש בזמן האפיה…
    בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>