עוגת חרוסת (לא כשל"פ)

 

אם נשארתם עם צנצנת חרוסת (לא ברור איך..), הנה הזדמנות להשתמש בה לעוגה בחושה, רכה וטעימה.

השתמשתי בחרוסת של חברת "אוליביה" שמתובלת בתבלינים כגון קינמון וציפורן, שנותנים לעוגה טעם וארומה מיוחדים.

מצרכים:

3 ביצים
1 כוס סוכר
תמצית וניל
1 צנצנת חרוסת אוליביה
3/4 כוס שמן
1 שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח (או רגיל + 1 שקית אבקת אפייה)

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים יחד עם מטרפה ידנית, כדקה, עד שהתערובת נעשית בהירה ואוורירית מעט.  מוסיפים את השמן, החרוסת והשמנת מתוקה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הקמח.
משמנים תבנית ויוצקים את התערובת.  אופים 40-45 דקות בחום 160 מעלות, בודקים את העוגה בעזרת קיסם שיוצא נקי.

קטגוריה: עוגות, פסח
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>