את העוגה המדהימה הזו, הכירה לי חברתי עידית מאור, בעוגה אין קמח בכלל ולכן היא עוגת חג הפסח הקבועה שלי
המתכון כתוב כפי שהיא כתבה לי:
"עוגה מדהימה, על טהרת הפרג, ללא קמח וכמעט ללא שומן ובכל זאת לחה ומנצחת! תופחת מאוד באפייה (כמו סופלה) ואח"כ צונחת. ככה היא!"
חומרים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר (במתכון המקורי כתוב כוס וחצי, לטעמי כוס מספיקה)
2 כפות שמן
250 גר' פרג טחון טרי
אגוזים וצימוקים – אופציה
לציפוי:
150 גר' שוקולד (מריר+חלב)
2 כפות מים
40 גר' חמאה
מעט קינמון
אופן ההכנה:
* להקציף חלבונים עם הסוכר.
* בקערה נפרדת – לערבב שמן+חלמונים.
* להעביר 1/3 מהחלבונים לחלמונים ולערבב באיטיות. להעביר את שאר החלבונים ולערבב בתנועות עטיפה.
* להוסיף את הפרג (+אגוזים/צימוקים) ולערבב בעדינות
* לצקת לתבנית 26 משומנת ולאפות בחום 150 דקות כ-40 דקות + – ( מבחן הקיסם היבש).
* מיד כשיוצאת מהתנור לחורר עם קיסם ולמזוג את השוקולד:
להמיס שוקולד + מים+קינמון ולהוסיף את החמאה. לערבב עד המסה מוחלטת.
הקרדיט לעוגה המופלאה הזו, כולו, לחברתי שוש הצ'כית.
*הערה – לפעם ראשונה לא הוספתי אגוזים/צימוקים ונראה לי שגם בפעמים הבאות לא אוסיף דבר, מעל השוקולד פיזרתי אגוזי מלך טחונים
[shopeat_button]
כתיבת תגובה