עוגת פרג פאדג'ית ללא קמח

 

את העוגה המדהימה הזו, הכירה לי חברתי עידית מאור, בעוגה אין קמח בכלל ולכן היא עוגת חג הפסח הקבועה שלי

המתכון כתוב כפי שהיא כתבה לי:

"עוגה מדהימה, על טהרת הפרג, ללא קמח וכמעט ללא שומן ובכל זאת לחה ומנצחת! תופחת מאוד באפייה (כמו סופלה) ואח"כ צונחת. ככה היא!"

חומרים:

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר (במתכון המקורי כתוב כוס וחצי, לטעמי כוס מספיקה)
2 כפות שמן
250 גר' פרג טחון טרי
אגוזים וצימוקים – אופציה

לציפוי:

150 גר' שוקולד (מריר+חלב)
2 כפות מים
40 גר' חמאה
מעט קינמון

אופן ההכנה:

* להקציף חלבונים עם הסוכר.
* בקערה נפרדת – לערבב שמן+חלמונים.
* להעביר 1/3 מהחלבונים לחלמונים ולערבב באיטיות. להעביר את שאר החלבונים ולערבב בתנועות עטיפה.
* להוסיף את הפרג (+אגוזים/צימוקים) ולערבב בעדינות
* לצקת לתבנית 26 משומנת ולאפות בחום 150 דקות כ-40 דקות + – ( מבחן הקיסם היבש).
* מיד כשיוצאת מהתנור לחורר עם קיסם ולמזוג את השוקולד:
להמיס שוקולד + מים+קינמון ולהוסיף את החמאה. לערבב עד המסה מוחלטת.
הקרדיט לעוגה המופלאה הזו, כולו, לחברתי שוש הצ'כית.
*הערה – לפעם ראשונה לא הוספתי אגוזים/צימוקים ונראה לי שגם בפעמים הבאות לא אוסיף דבר, מעל השוקולד פיזרתי אגוזי מלך טחונים

 

 

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
11 Responses
  1. קוקי says:

    במתכון עוגת הפרג הפאג׳ית ללא קמח כתוב ״1+ 1/2 כוס סוכר. מתי משתמשים בכמויות האלה? ידוע לי שבה קצפת החלבונים משתמשים בחצי כוס סוכר. מתי מוסיפים את כוס הסוכר הנוספת?
    תודה

    • Gili Dei says:

      היי קוקי,

      את כל כמות הסוכר שמים בהכנה של תחתית העוגה בזמן הקצפת החלבון (כפי שכתוב במתכון)
      לאחרונה קיבלתי תגובות שהעוגה יוצאת מתוקה מדי, והפחתי לכוס סוכר, יצא מוצלח יותר.
      עדכנתי גם במתכון.

  2. קוקי says:

    עכשיו ראיתי את העדכון. אפיתי את העוגה עם הכמות המלאה של הסוכר 11/2
    ויצא מדהים! הצלחה מסחררת! תודה

  3. שרית says:

    ערב טוב,
    האם ניתן יהיה להמיר את הביצים ברסק תפו"ע לא ממותק ? מארחת השנה טבעונים ורוצה להכין לליל הסדר.. אשמח לתגובתך.. תודה וחג שמח..

  4. יעל שפירא says:

    עוגת הפרג גאונית ממש. הפכה אצלנו לאחת מעוגות הבית

  5. נירה says:

    עוגה באמת מעולה, אבל למען ״הצדק ההיסטורי״, המתכון המקורי הוא של חנה שאולוב (״תענוג לבשל״ עמ׳ 155). הקרם במתכון הנוכחי אחר, והוא נראה לי מוצלח מאד. שנה טובה ומתוקה!

  6. רחל says:

    גילי,
    מהם הפירורים הצהובים שרואים בתמונה מעל ציפוי השוקולד? אגוזים??
    מזכירה מאוד טורט פרג וינאי המוכר לי(עם 8 ביצים וטיפה יותר פרג)
    ציפוי מעניין- אנסה בשבוע הקרוב

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>