עוגת שייש לוטוס

 

  עוגה פשוטה להכנה, מתאימה בדיוק כשאורחים מודיעים שהם בדרך…(:

מצרכים:

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

2/3 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

4 כפות ממרח לוטוס / ריבת חלב / נוטלה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מע'

מערבלים יחד שמנת מתוקה, ביצים וסוכר כ- 3-5 ד' עם וו-גיטרה עד שהתערובת מסמיכה

מוסיפים את הקמח ומערבלים לתערובת אחידה

מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית חד"פ עגולה מנייר, בשליש שנותר בקערה מוסיפים את ממרח הלוטוס מערבבים היטב ויוצקים לתבנית העוגה בתנועות סיבוביות.

יוצרים דוגמת שייש עם כף, ואופים 45 דק' עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

אופציונלי: ציפוי חמאת בוטנים וריבת תותים / דובדבנים:

בסיר כפול מחממים 3 כפות חמאת בוטנים, יוצקים על העוגה ומעל מפזרים ריבה

מצננים ופורסים

העוגה לפי רעיון של אורלי פלאי-ברונשטיין עם אינטרפטציות שלי

קטגוריה: עוגות, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
  1. יעקב says:

    גילי שלום

    יש אפשרות להפוך את העוגה הזו לפרווה?
    לוטוס זה מימרח פרווה. ויש גם ממרחי שוקולד פרווה

    האם במקום שמנת מתוקה ניתן לשים מיץ תפוזים או שמנת צימחית?

    כל טוב
    יעקב

  2. יעקב says:

    על מנת להפוך את העוגה לפרווה, האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה במשהו אחר?
    מיץ תפוזים?
    קצפת צימחית?

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>