עוגת שייש נוטלה

במתכון כתוב תבנית אינגליש קייק, בעיני הבלילה גדולה מדי לתבנית הזו

אני השתמשתי בתבנית גוגלהוף בגודל בינוני

 

מצרכים:

2 ביצים

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס קמח תופח (140 גר')

4 כפות נוטלה

3/4 כוס סוכר (130 גר')

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית

בקערה שמים את הביצים, הסוכר והשמנת המתוקה ומקציפים 3-5 דקות

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב

מוציאים 1/3 לקערה נפרדת שליש מהבלילה ומערבבים לתוכה את הנוטלה

יוצקים את הבלילה הלבנה לתבנית משומנת ואת בלילת הנוטלה לתוכה בסיבוב

בעזרת סכין עושים סיבובים ליצירת השיוש

לא לסובב יותר מדי שכן אז מאבדים את השיוש

 

אופים בחום 180, חצי שעה – מבחן הקיסם

 

מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין "על השולחן"

קטגוריה: כללי, עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>