פלפלים ממולאים (טבעוני, פרווה)

מצרכים:

6-8 פלפלים צבעוניים

1 כוס אורז שטוף

חצי כוס קטניות: עדשים ירוקות, עדשים שחורות, חומוס – מבושל עד ריכוך

1 גזר חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים + עלים

מעט פטרוזיליה קצוצה

1 כפית נענע מיובשת

 

לרוטב:

6-7 עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר פחית של עגבניות מגורדות)

1 בצל קצוץ

חצי פלפל חתוך לקוביות קטנות

1 שן שום כתושה

חצי כפית סוכר

מעט נענע מיובשת

 

אופן ההכנה:

לרוטב: מטגנים בצל, מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים יחד רבע שעה

מניחים בצד.

לפלפלים הממולאים: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים יחד עוד 5 דקות

מוסיפים את שאר המרכיבים כולל האורז, מערבבים ומוסיפים כוס מים

מבשלים עוד 10 דקות – לא להביא את האורז לריכוך מלא

חותכים את ראש הפלפל (לשמור לכיסוי) ומנקים את תוכנו, ממלאים במלית האורז

יוצקים 2 מצקות מהרוטב ומעל מניחים את הפלפלים, מכסים עם החלק העליון, יוצקים רוטב על כל פלפל

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום גבוה לשעה

מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות

 

קטגוריה: כללי, תוספות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

Leave a Reply לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *