פריקסה טוניסאי

מצרכים:

ללחמניות -

2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
3 כפות סוכר
שליש כוס שמן זית
1 קילו קמח
2-3 כוסות מים, לשים לב אחרי הכוס השניה

אופן ההכנה:

לערבב קמח + סוכר ושמרים, להוסיף שמן, מים ומלח, ללוש במיקסר 15 דקות עד שהבצק רך
אחרי ההתפחה יוצרים לחמניות בגודל מתאים, מניחים על ריבועי נייר אפייה, מתפיחים שוב ומניחים את הלחמניות עם הנייר אפיה בתוך השמן.

(מקור המתכון ללחמניות: יונית צוקרמן)

סלט תפו"א, טונה וביצה קשה
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מצרכים:

1 בצל קצוץ דק
5 תפו"א מבושלים, חתוכים לקוביות
1 פחית טונה משומרת
4 מלפפונים חמוצים קצוצים
2 ביצים קשות קצוצות
פלפל שחור בנדיבות, מלח

 

אופן ההכנה:

מערבבים לסלט ושומרים במקרר מכוסה, עד ההגשה

מגישים עם לימון כבוש, זיתים שחורים, אריסה, חמוצים..

[shopeat_button]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
10 Responses
  1. גל says:

    היי גילי..
    זה מאכל שגדלתי עליו בבית אימי..
    את מסבירה את זה כל כך ברור, עד שזה נראה פשוט להכנה.
    ישר כוח על העבודה היפה באתר
    גל

  2. אלינור says:

    נראה כל כך פשוט שבא לי לנסות.
    איך מטגנים את הלחמניות?

    • Gili D says:

      תודה אלינור,
      אחרי שיצרת לחמניות והתפחת התפחה שניה, מחממים שמן בסיר (שיהיה חם מאד)
      ומטגנים את הלחמניות עד שהן שזופות יפה.
      מעבירים לנייר סופג, ממלאים ונהנים (:

  3. רון says:

    אכלתי פריקסה פעם אחת בחיי בביקור בבאר שבע כשהייתי ילד.
    היה בחניית בנייים בדרך לאילת שם גרנו. באיזור התחנה של יעל דרומה. קו המוניות בין אילת למרכז.
    חוויה לא נשכחת.

     

    • Gili Dei says:

      רון מזמינה אותך לפעם הבאה שתהיה בישראל, לאכול אצלי פריקסה טוניסאי אמיתי
      בעלי טוניסאי, אז הסטנדרט חייב להיות גבוה בגללו (:

  4. אלינור says:

    הכנתי אתמול!! יצא טעים, טעים, טעים. זה מאכל שתמיד נורא פחדתי לגשת אליו. (בגלל הסטנדרטים הגובהים שמסביב). המתכון שלך פשוט, קל והכי הכי חשוב טעים!!!!

  5. חגית says:

    היי! האם אחרי שמתסיסים את השמרים שופכים את זה לתוך גומה בקמח או את הקמח על מה שהתססתי??

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>