תבשיל בבישול ארוך, מתאים לשבת חורפית, אבל לא רק (:
מצרכים:
4-5 פרוסות כתף כבש
1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות
2 כוסות שעועית בובס (הגדולה) שהושרתה לילה במים
2 גבעולי סלרי קצוצים, כולל עלים
רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה
1-2 לימון פרסי
2 ראשי שום שלמים
3-4 תפו"א חתוכים ליתדות
2 עלי דפנה
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כפית קינמון
מלח, פלפל
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר רחב המיועד לחימום ממושך בתנור, שמים את העגבניות והתבלינים, מוסיפים את שאר המרכיבים כשתפו"א מעל הכל, ומביאים לרתיחה
מכניסים לתנור בחום 100 מעלות ללילה
כתיבת תגובה