אטריות ביתיות (אינטריה, לטראס)

המתכון הזה שייך לסבתי ז"ל ועבר בירושה לאמי

כבר הרבה זמן שאני זוממת להכין אותו,

אני זוכרת את ההתארגנות סביב ההכנה שלו:

פינוי של שולחנות גדולים וכיסוים בסדינים לבנים שעליהם הונחו אחר כבוד, ערמות של פסטה טרייה, לייבוש.

סבתי היתה מחלקת לכולם שקיות עם האטריות המופלאות האלה, והטעם שלהם – בלתי נשכח.

 

מצרכים:

1 קילו קמח מנופה

2 ביצים

1 כפית כורכום

1.5 כפית מלח

כוס + 3/4 מים (+-)

הבצק צריך להיות במרקם גמיש, אם מעבדים במיקסר, לעבוד עם וו גיטרה

 

אופן ההכנה:

עוטפים בניילון נצמד, משטחים – מכניסים למקרר לשעה-שעתיים

חותכים מהבצק רצועות בעובי של 5 ס"מ בערך ומועכים מעט, מקמחים ומעבירים במכונת פסטה לרידוד, מתחילים ממס' 1 ועולים בהדרגה.

אם יש צורך, מקמחים מעט, בין לבין.

מניחים על שולחן מרופד בסדין שקומח, לייבוש של שעה, באמצע הופכים פעם אחת לצד השני – אני מכוונת על זה מאוורר, שיתייבש יותר מהר.

לאחר שהבצק התייבש מעט, מעבירים במכונת פסטה עם גלגלת שחותכת לאטריות דקיקות.

אם אין, מגלגלים את העלה וחותכים לרצועות דקות.

מניחים שוב את הפסטה החתוכה על הסדין הלבן לייבוש של יומיים.

[shopeat_button]

קטגוריה: כללי, תוספות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *