תבשיל שמקובל להגיש אצלנו בסיום הצום של יום כיפור
יש בו לא מעט עבודה, אבל העבודה הקשה משתלמת! מתקבל תבשיל על גבול הריבתי, עם טעם שקשה לתאר במילים
צריך לטעום בכדי להבין, וכן, תכינו הרבה לחם טוב ליד
מצרכים:
5-6 חצילים – לחפש את הקלילים, שמכילים פחות גרעינים
6 בצלים גדולים
3 גבעולי סלרי קצוצים
חלקי עוף, ללא עור
תבלינים: 3-4 עלי דפנה, מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק (ללא MSG)
אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לקוביות ומטגנים בשמן חם, עד השחמה, שמים בצד על מסננת
קוצצים את הבצל, ומטגנים על אש גבוהה, כשמתחיל להשרף, מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לערבב עד שהבצל נעשה שחום והכמות מתכווצת, הוספת המים מתבצעת במס' פעמים, עד השחמה מלאה
הרכבת הסיר:
בתחתית הסיר שמים את חלקי העוף
מוסיפים את הסלרי והבצל, מבשלים יחד מס' דקות
מוסיפים את החצילים ואת התבלינים
מוסיפים 2 כוסות מים ונותנים לכל התבשיל להתבשל כשעה וחצי על אש נמוכה (או בתנור)
אין דרך להגיד את זה, אבל צפו ללא מעט שמן בתבשיל, אלא אם יש לכם טריקים למנוע ספיגה של שמן בחצילים
ולא, אפיית החצילים לא מקצרת את ספיגת השמן וגם עושה את זה פחות טעים, ניסיתי (:
כתיבת תגובה