גפילטע פיש

 

לא תכננתי להכין גפילטע, מעולם לא הכנתי, זה לא בעדה שלנו בכלל…אבל היות ואני והמשפחה של גיסתי אוהבים, החלטתי ללכת על זה.

קיבלתי 200 שקלים לקניות ברשת "פוקס-הום" למתנות לחג.

המבחר מטריף והיה מאד קשה להוציא אותי מהחנות (:

את הקציצות הגשתי על הכלי הירוק הנאה שרכשתי שם וגם את המתנה למארחים שלנו: צלחות זכוכית פרקטיות וכוסות לאספרסו

לקציצות:

800 גרם קרפיון טחון פעמיים

1 בצל גדול מגורד בפומפיה

חצי כוס קמח מצה

2 ביצים מבושלות מגורדות

2 ביצים שלמות

מלח, פלפל

כפית סוכר

לציר הקציצות: 

בצל גדול פרוס לפרוסות

גזר גדול, שלם

ליטר מים

כף סוכר

מלח פלפל

2 עלי דפנה

ראש דג והאדרות למי שיש

אופן ההכנה:

בסיר רחב שמים את מרכיבי הציר ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי.

הכנת הקציצות:

בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות, נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.

מגלגלים את הבלילה לקציצות אובליות ומניחים בסיר, מבשלים כשעה נוספת.

מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי רחב

מסננים את הציר לתוך הכלי, פורסים את הגזר ומניחים על הקציצות.

עדיף להשאיר לילה במקרר לפני ההגשה, לחיזוק הטעמים.

להגיש עם חזרת (קנויה, עד כאן)

 

קטגוריה: פסח
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *