כנאפה – שכבות קדאיף וגבינה

מצרכים:

1/2 קילו שערות קדאיף

רבע כוס שמן קנולה

300 גר' גבינת ריקוטה + 150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

לסירופ:

חצי ליטר מים

300 גר' סוכר

2-3 טיפות של צבע מאכל כתום (לא חובה)

300 ג' פיסטוק קלוי, גרוס גס

אופן ההכנה:

מפוררים את הקדאיף ושופכים עליו את השמן, פותחים אותו לשערות מופרדות

מערבבים גבינת ריקוטה עם גבינת מוצרלה

בתבנית שמים חצי מכמות הקדאיף, מהדקים היטב עם היד – מעל מפזרים את תערובת הגבינות

מעל הגבינה מוסיפים את שארית הקדאיף ומהדקים בעדינות

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180, כחצי שעה – לשים לב להשחמה, הקדאיף נשרף מהר

בינתיים מכינים את הסירופ:

מבשלים על אש נמוכה, עד שהסירופ אחיד

יוצקים על הכנאפה לאחר שיוצא חם מהתנור, מפזרים מעל שברי פיסטוק ומגישים

כמות הקדאיף והגבינה מתאימים לתבנית בגודל בינוני

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות, שבועות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *