לביבות של קטניות וירק

מצרכים:

כל הקטניות צריכות להיות מבושלות עד ריכוך (ללא מלח)
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס עדשים שחורות
חצי כוס עדשים ירוקות
חצי כוס שעועית אזוקי
1 חבילה פטרוזיליה
חופן עלי נענע (רק עלים)
חופן נדיב של תרד (רק עלים)
3 גבולי סלרי + עלים
1 תפוא
1 גזר
1 בצל סגול חתוך לחצי ולפרוסות, מטוגן
חצי כוס גפרורי שקדים
רבע כוס צנוברים
חצי כוס פירורי פנקו
חצי כוס שקדים טחונים דק
2 ביצים
תבלינים: מלח, אבקת חרדל

אופן ההכנה:

לגרד גס את הגזר והתפוא, לשים בקערה.
במעבד מזון לטחון את כל העשבי תיבול ולהוסיף לקערה
לטחון גס את כל הקטניות, להוסיף לקערה.
לקלות את השקדים והצנוברים במחבת יבשה
להוסיף את כל שאר המרכיבים ואת הפיצוחים הקלויים.
לערבב לעיסה כאשר לחיצה על מעט מהתערובת – נשארת הדוקה, אם לא, להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
להניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, לרסס ספריי שמן זית גם על נייר האפייה וגם בסיום, על כל הקציצות.

לאפות חום 180 עד הזהבה, חצי שעה בערך. אין צורך להפוך, התחתית נאפית מחום התבנית.

קטגוריה: כללי
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *