לחם גרעינים מחוספס

 

 

המתכון שייך לאורלי פלאי וגילתה לי אותו חיה אלפי

מתכון ללחם קל להכנה, ללא לישה וטעים מאד!

מצרכים:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח מלא
2 כפיות מלח
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות זרעי פשתן
1 כף שמרים יבשים (כמות השמרים הגדולה היא שנותנת את התפיחה המהירה)
1 כוס מים חמים + 2 כפות גדושות דבש

לציפוי

 חלב (או ביצה)
זרעים או גרעינים

אופן ההכנה

1. ממיסים את הדבש במים.
2. מוסיפים עוד 1/3 כוס מים פושרים, מערבבים ומוסיפים את השמרים. מניחים לתסיסה כרבע שעה.
3. מערבבים שני סוגי קמח, מלח וגרעינים בקערה גדולה.
4. יוצקים עליהם את תערובת השמרים ומערבבים בכף לקבלת בצק אחיד.
5. מניחים לבצק לתפוח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מורחים בחלב ומצפים בזרעים/גרעינים.
7. אופים 40 דקות עד שהכיכר שחומה ומהתחתית נשמע קול חלול כשטופחים עליה.

חשוב לא לפרוס לפני שהכיכר קרה.

הערות שלי:

2 כפות מלח היו המון לטעמי, יש מקום להוריד לכף ועוד טיפה

יוצאת כיכר די מכובדת, אני התפחתי את הלחם שוב, אחרי שרידדתי אותו, גלגלתי לרולדה והכנסתי אותו לתבנית ששימנתי וקימחתי

[shopeat_button]

קטגוריה: לחם
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *