מאפה גבינה בסגנון חצ'פורי

מצרכים לבצק:

חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
כוס ורבע מים פושרים
4 כפות שמן או 30 ג' חמאה רכה
1 כף סוכר
חצי כפית מלח

מצרכים למילוי:

250 ג' גבינה בולגרית 5%
250 ג' גבינה טוב טעם
1 ביצה

אופן ההכנה:

לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר החומרים וללוש מס' דקות עד לקבלת בצק רך. לשים את הבצק בקערה ולהתפיח כחצי שעה, עד שהבצק יכפיל את הנפח. ללוש שוב את הבצק ולשים בצד ל-10 דקות. לחלק את הבצק ל-6 חלקים. שוב לתת לבצק לנוח 10 דקות. לרדד כל חלק מן
הבצק לעיגול בקוטר כ-20 ס"מ ולשים במרכז הבצק את המלית. 

עכשיו צריך לקפל: מרימים את הבצק בשתי הקצוות ומהדקים משני הצדדים (כ-4 ס"מ מכל צד) ולהשאיר את הגבינה גלויה לעין.  משאירים להתפחה כחצי שעה.

לאפות בתנור מחומם מראש ל-220 מע' כ-18 דקות.  להוציא מהתנור ולשים על כל סירה כזו ביצה אחת (אני שמה ביצה מס' 2), לפזר מעט מלח. להחזיר לתנור לעוד כ – 8 דקות (עד שהביצה מוכנה).

כשהמאפים מוכנים מהתנור מורחים עליהם חמאה (אני לוקחת חתיכת חמאה עם העטיפה ומעבירה על המאפים כשהם מוכנים, החום ממיס את החמאה).

 

מקור המתכון: מאיה, פורום אוכל ynet, המתכון מובא בלשונה

* אני הכנתי ללא ביצה מעל

קטגוריה: מאפים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *