מוס קונקורד

עוגה מרשימה מאד שגרפה הרבה מחמאות בזכות טעם השוקולד המובהק

הכנתי אותה בגרסת הפרווה המובאת כאן, אבל בקלות אפשר להעשיר אותה בשמנת מתוקה חלבית

למרנג שוקולד:

8 חלבונים
250 גרם סוכר (כוס)
250 גרם אבקת סוכר (כוס)
1 כף קקאו

הכנה:

להקציף חלבונים וסוכר עד שהקצף מבריק וקשה. להוסיף אבקת סוכר וקקאו (רצוי לנפות ביחד) לערבב, לזלף לשני עיגולים בקוטר 26 ואת השאר לעשות צינורות בשביל הקוצים של הקונקורד. לאפות בחום 120 מעלות כשעתיים.

מוס שוקולד: 

300 גרם שוקולד מריר
8 חלמונים
375 גרם שמנת ריץ'

הכנה:

להמיס את השוקולד על אדים, כשנמס – לצנן 5 דקות ולהוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב, להקציף את השמנת ריץ' ולערבב את השוקולד עם השמנת.

הרכבת העוגה:

לשים מרנג על צלחת עוגה, למרוח חצי מכמות המוס, לשים את המרנג השני, לצקת את שאר המוס ולהקפיא לשעה

לחתוך את צינורות המרנג ולסדר את הקוצים על המוס ומסביב. אפשר להכין מראש ולהקפיא ולהפשיר כשעתיים לפני האכילה

הערות שלי – סמנו על נייר אפיה 2 עיגולים בקוטר 24, כמות המרנג לא מספיקה לקוטר 26

מקור המתכון: בן עמי

[shopeat_button]

קטגוריה: עוגות, פסח, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *