מלבי מחלב קוקוס

[shopeat_button]

 אפשר בקלות להמיר את המתכון לחלבי לגמרי, במקום חלב קוקוס להשתמש בחלב רגיל + שמנת מתוקה חלבית

מצרכים:

 כמות ל- 10 קופסאות קטנות (כמו של הסלטים, במשקל 250 ג')

2 פחיות חלב קוקוס (לשים לב לחלב, ולא למי-קוקוס) – 800 מ"ל

2 שמנת מתוקה צמחית (500 מ"ל)

6 כפות סוכר

7 כפות קורנפלור

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

בסיר טפלון שמים את הסוכר, החלב והשמנת המתוקה – מערבבים יחד ומביאים לרתיחה עדינה

בקערית קטנה מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים, מקפידים שלא יהיו גושים ואז יוצקים לתוך הסיר עם החלב, תוך ערבוב, בזרם דק.  מערבבים כל הזמן עד הסמכה של הבלילה

מכבים את האש ומוסיפים 2 טיפות תמצית ורדים או כף מי זוהר.

 

סירופ אדום:

כוס וחצי סוכר

כוס  וחצי מים

קצת צבע מאכל אדום (אני משתמשת בצבעי מאכל טבעיים של מקורמיק)

2-3 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה: שמים הכל בסיר, מערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי, הסירופ מיימי ולא צריך להיות סמיך

לקישוט: קוקוס ובוטנים גרוסים

 

 

 

מקור המתכון הוא של חיה אלפי (בעזרתה של יונית צוקרמן), עם שינויים קלים של מידות, שלי.

 

קטגוריה: קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *