עוגיות בסגנון עבאדי (מלוחות)

מתכון שהביאה חברתי מירב מהבלוג המקסים  "CooknBake"

במתכון אמנם רשום להוסיף בירה, אך טעם הבירה לא מורגש כלל.

מצרכים:

1 קילו קמח רגיל
2 כוסות בירה לבנה
כוס וחצי  שמן
1/2 כוס מים
1 כף מלח
2 כוסות שומשום

אופן ההכנה:
השתמשתי בכוס בנפח 230 מ"ל.
מערבבים את כל היבשים, מוסיפים את השמן, המים והבירה ולשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה  (אפשר ללוש גם במיקסר)
קורצים כדורים קטנים מהבצק ומרדדים לרצועה קטנה, סוגרים לחישוק ומניחים על תבנית אפייה.

אפשר להכין גם בייגלה עגולים וגם מקלות – מה שבא.
מניסיון, עדיף להכין את הבייגלה דקים !
שמים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה. ניתן לאפות 2 תבניות יחד בתכנית טורבו.
יצאו 3 תבניות תנור מלאות.
לאחר שהתבנית האחרונה הייתה אפויה מספיק, כיביתי את התנור והכנסתי את שלושת התבניות בחזרה עד לייבוש מלא של הבייגלה (טיפ של גיסתי – מירב ).

[shopeat_button]

קטגוריה: מאפים, עוגיות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
12 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *