עוגת בומב

 

 

 

אינטרפטציה של כמה מתכונים שמצאתי ברשת, את הרעיון הכללי לקחתי מתוכנית הבישול

 

הגרסה המובאת כאן, היא פרווה מקורח הנסיבות, בקלות אפשר להשביח אותה ע"י המרת השמנת הצמחית וחלב הקוקוס, בשמנת מתוקה וחלב

 

 

מצרכים:

ליטר + 150 מ"ל שמנת מתוקה

2 פחיות חלב קוקוס

חצי כוס אבקת סוכר

3 אינסטנט  "שוקולד בלגי"

3 כפות דובדבני אמרנה

1 אינסטנט וניל "ריבת חלב"

150 גר' שוקולד מריר

עלי שוקולד לקישוט

 

אופן ההכנה: 

מרפדים קערת נירוסטה בגודל בינוני, בניילון נצמד – אני השתמשתי בכובע רחצה שרופד כלפי פנים

מקציפים 500 מ"ל (2 כוסות) שמנת מתוקה + 1 פחית חלב קוקוס + 2 אינסטנט פודינג שוקולד בלגי + אבקת סוכר לפי הטעם

יוצקים את הקצפת לקערה המרופדת, עוטפים קערית קטנה יותר  בניילון נצמד, ומכניסים למרכז הקצפת, ליצירת שקע

עוטפים בניילון נצמד (כובע רחצה נוסף, הכי נוח) את כל הקערה ומכניסים למקפיא לשעתיים

 

בינתיים מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה + 1 כוס חלב קוקוס + 1 אינסטנט וניל ריבת חלב

כשהקצפת מוכנה, מוסיפים דובדבני אמרנה ומערבבים

מוציאים את הקערה מהמקפיא, שופכים מים חמים לתוך הקערה הפנימים (לאפשר שחרור שלה מתוך הקצפת)

שולפים את הקערה הפנימית וממלאים את הבור שנפער, בקצפת ריבת החלב

מכסים הכל בניילון נצמד ומקפיאים שוב

כעבור שעתיים – מקציפים עוד 250 מ"ל שמנת מתוקה + 1 כוס חלב קוקוס, 1 אינסטנט שוקולד בלגי

ומכסים את העוגה, מקפיאים שוב

 

לאחר הקפאה חוזרת של כל העוגה, מוציאים, הופכים, מורידים את הניילון הנצמד, והופכים את העוגה על רשת קטנה, ותבנית מתחתיה

מכינים גנאש שוקולד – 150 מ"ל שמנת מתוקה + 150 גר' שוקולד מריר

יוצקים מעל העוגה עד לכיסוי מוחלט

מקשטים בעלי שוקולד, או כל קישוט אחר

מקפיאים, מפשירים כשעה לפני ההגשה

 

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *