עוגת טריקולד

לבסיס העוגה:

200 גר עוגיות אוראו + 60 גר חמאה
לטחון ולערבב יחד, לצקת לתבנית מתפרקת 20".

עדיף להניח שקף גבוה,  לפני הרכבת השכבות.

לשכבת שוקולד ראשונה (מריר):

150 גר' שוקולד מריר + חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) – להמיס יחד.

1 כפית ג'לטין +1 כף מים קרים + 1 כפית מים קרים – לערבב  יחד בנפרד ולהשאיר בצד 5-10 דק למיצוק.
להמיס את הג'לטין במיקרו 10 שניות עד שנהיה נוזלי ולהוסיף לשוקולד מריר, לערבב מהר שלא יהיו גושים.
להשאיר את השוקולד לקירור בטמ' החדר.

להקציף 2/3 כוס  (160 מ"ל) שמנת מתוקה, לערבב עם השוקולד ולצקת על תבנית.
להקפיא חצי שעה.

לשכבה שניה (שוקולד חלב):

 150 גר' שוקולד חלב + חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) – להמיס יחד.

1 כפית ג'לטין +1 כף מים קרים + 1 כפית מים קרים – לערבב  יחד בנפרד ולהשאיר בצד 5-10 דק למיצוק.
להמיס את הג'לטין במיקרו 10 שניות עד שנהיה נוזלי ולהוסיף לשוקולד מריר, לערבב מהר שלא יהיו גושים.
להשאיר את השוקולד לקירור בטמ' החדר.

להקציף 2/3 כוס  (160 מ"ל) שמנת מתוקה, לערבב עם השוקולד ולצקת על תבנית.
להקפיא חצי שעה.

לשכבה שלישית (שוקולד לבן):

150 גר' שוקולד לבן + חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) – להמיס יחד.
1 כפית ג'לטין +1 כף מים קרים + 1 כפית מים קרים – לערבב  יחד בנפרד ולהשאיר בצד 5-10 דק למיצוק.
להמיס את הג'לטין במיקרו 10 שניות עד שנהיה נוזלי ולהוסיף לשוקולד מריר, לערבב מהר שלא יהיו גושים.
להשאיר את השוקולד לקירור בטמ' החדר.

להקציף 2/3 כוס  (160 מ"ל) שמנת מתוקה, לערבב עם השוקולד ולצקת על תבנית.

להקפיא שעה.

שכבת גנאש:

100 גרם שוקולד חלב + 100 מ"ל שמנת מתוקה, להמיס ביחד ולצקת על העוגה (אחרי שהיתה במקפיא שעה)

להקפיא 4 שעות

לפני הפריסה להוציא 45 דק לפני

 

אופציות קישוט:

לכסות באבקת אוראו טחון
גבעות ריבת חלב
קישוט עם חטיפי שוקולד

קטגוריה: כללי
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *