עוגת ספרא טריפולטאית

 

עוגת סולת מנחמת ומענגת…לאוהבי הסולת

 

מצרכים:

5 כוסות סולת

1 חבילת תמרים בוואקום (או ממרח תמרים, צנצנת)

2 כוסות סוכר

1 שקית אבקת אפיה

גרידת תפוז או לימון

1 כוס שמן

4 ביצים

 

אופן ההכנה:

מערבבים סוכר+ביצים+שמן יחד

מוסיפים את הסולת, אבקת האפיה ומערבבים

מצפים את התבנית ב-2 כפות של טחינה גולמית

מחצית מהתערובת שמים בתבנית, פורסים את חבילת התמרים (הכנסתי למיקרו לחצי דקה, לריכוך)

לפרוסות דקות ושמים על שכבת הסולת, מעל התמרים מפזרים אגוזי מלך גרוסים עבה.

לוקחים חתיכות מהבצק, מהדקים בין הידיים ומשטחים ומניחים מעל שכבת התמרים, וחותכים לריבועים.

על כל ריבוע שמים איזשהו אגוז שרוצים (אני שמתי חצי פרוסת שקד קלוף)

אופים 25 דקות, חום 180.

 

סירופ סוכר:

2 כוסות סוכר + 2.5 כוסות מים + וניל ממקל אחד

מבשלים הכל על הגז בערך חצי שעה.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור חוזרים על החתכים שעשינו לפני האפיה, ואז שופכים עליה את הסירופ החם.  מגישים עד שהסירופ נספג היטב בעוגה.

 
[shopeat_button]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *