במתכון כתוב תבנית אינגליש קייק, בעיני הבלילה גדולה מדי לתבנית הזו
אני השתמשתי בתבנית גוגלהוף בגודל בינוני
מצרכים:
2 ביצים
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס קמח תופח (140 גר')
4 כפות נוטלה
3/4 כוס סוכר (130 גר')
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית
בקערה שמים את הביצים, הסוכר והשמנת המתוקה ומקציפים 3-5 דקות
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
מוציאים 1/3 לקערה נפרדת שליש מהבלילה ומערבבים לתוכה את הנוטלה
יוצקים את הבלילה הלבנה לתבנית משומנת ואת בלילת הנוטלה לתוכה בסיבוב
בעזרת סכין עושים סיבובים ליצירת השיוש
לא לסובב יותר מדי שכן אז מאבדים את השיוש
אופים בחום 180, חצי שעה – מבחן הקיסם
מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין "על השולחן"
כתיבת תגובה