מצרכים:
1 פחית שימורים של זיתים מגולענים
4-5 חלקי עוף (ללא עור)
2 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן לטיגון
1 עגבניה מגורדת
1 כף רסק עגבניות
תבלינים:
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 כפית כמון
מלח: להזהר, הזיתים מלוחים
אופן ההכנה:
שוטפים את הזיתים היטב ומבשלים במים
מסננים ומבשלים שוב וזאת כדי לנטרל מעט את החמיצות
מחממים שמן בסיר ומזהיבים את העוף, מוסיפים את בשום והעגבניה, מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות ומים, ואת הזיתים, מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות
אופציות: אפשר להוסיף ראשי ארטישוק, פטריות, ערמונים בוואקים
להגיש עם אורז לבן
כתיבת תגובה