פאי שוקוקוס

 

 

זו אחת מעוגות הפסח הכי קלות להכנה שאני מכירה – בלי תחליפי קמח מיוחדים, בלי הקצפות, בלי חשש שהעוגה תצנח – ומצד שני, התוצאה כל כך חגיגית וטעימה. חובבי שוקו-קוקוס (מי אמר "באונטי"?) מוזמנים לאמץ אותה גם לימים אחרים בשנה.

המרכיבים:

3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

3/4 כוס סוכר

3 כוסות קוקוס

1 כוס ממרח שוקולד-אגוזים (נוטלה)

1 כוס שמנת מתוקה

תרסיס שמן

להגשה (לא חובה): 200 גרם שוקולד + כוס שמנת מתוקה, מומסים ביחד במיקרוגל

 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים היטב (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר וקוקוס.

מהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי משומנת עם תחתית נשלפת (מתחילים בהידוק לדפנות).

בקערה טורפים ממרח שוקולד ושמנת מתוקה. אם התערובת עדיין לא אחידה – מעבירים לחימום של 30 שניות במיקרוגל וטורפים שוב .מוסיפים חלמונים וטורפים לאיחוד.

מוזגים את המלית מעל בסיס הקוקוס ואופים ב-180 מעלות 25-20 דקות, להתייצבות (המלית תהיה מעט רוטטת וזה בסדר).

מצננים ושומרים במקרר. פורסים בסכין ומגישים (אם רוצים, אפשר למזוג מעל רוטב שוקולד חם).

 מקור המתכון: קרין גורן

קטגוריה: כללי, פסח, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *