פאי תפוחים

מצרכים:

2 כוסות קמח
1/2 כפית שטוחה מלח
100 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
6 כפות מים קרים

שמים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את החמאה לקמח, משפשפים בעזרת הידיים לתערובת פירורית, תוך טפטוף המים ולישה.

יוצרים  2 כדורים (אחד קצת יותר גדול מהשני)

מרדדים את הכדור הגדול בין 2 יריעות נייר אפיה, מקומחות
לשטח את הכדור הגדול על תבנית 24-22.

מילוי:

3-4 תפ"ע גרנד סמיט (חמצמצים)
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות קמח
1 כפית קינמון

25 גר' חמאה חתוכה לקוביות

אפשר להוסיף חופן צימוקים בהירים/אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

לקלוף את התפוחים ולפרוס דק. לטפטף עליהם מיץ לימון ולהוסיף סוכר, קמח, תבלינים, צימוקים/אגוזים. לערבב היטב.
לצקת את המילוי על הבצק (הלא אפוי) ולפזר ממעל את קוביות החמאה לשטח, לכסות ולהדק את הכדור השני.
לחורר במזלג לאיוורור.

לאפות בחום בינוני גבוה (190מעלות) כ- 50 דקות, עד שמזהיב.

מקור המתכון: רות סירקיס, עם שינויים שלי

קטגוריה: עוגות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *