מצרכים:
2 כוסות קמח
1/2 כפית שטוחה מלח
100 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
6 כפות מים קרים
שמים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את החמאה לקמח, משפשפים בעזרת הידיים לתערובת פירורית, תוך טפטוף המים ולישה.
יוצרים 2 כדורים (אחד קצת יותר גדול מהשני)
מרדדים את הכדור הגדול בין 2 יריעות נייר אפיה, מקומחות
לשטח את הכדור הגדול על תבנית 24-22.
מילוי:
3-4 תפ"ע גרנד סמיט (חמצמצים)
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות קמח
1 כפית קינמון
25 גר' חמאה חתוכה לקוביות
אפשר להוסיף חופן צימוקים בהירים/אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
לקלוף את התפוחים ולפרוס דק. לטפטף עליהם מיץ לימון ולהוסיף סוכר, קמח, תבלינים, צימוקים/אגוזים. לערבב היטב.
לצקת את המילוי על הבצק (הלא אפוי) ולפזר ממעל את קוביות החמאה לשטח, לכסות ולהדק את הכדור השני.
לחורר במזלג לאיוורור.
לאפות בחום בינוני גבוה (190מעלות) כ- 50 דקות, עד שמזהיב.
מקור המתכון: רות סירקיס, עם שינויים שלי
כתיבת תגובה