פבלובה

למרנג –

1 כוס סוכר

4 חלבונים

1.5 כפות קורנפלור

2 כפיות חומץ

 

אופן ההכנה: 

בסיר שמים: חלבונים + סוכר ומבשלים יחד על אש נמוכה, עד להמסה של הסוכר

מעבירים לקערת המיקסר ומתחילים להקציף, כשנוצרות בועות מוסיפים את החומץ והקורנפלור, מקציפים עד שהקערה מתקרר

יוצקים את המרנג לשק זילוף עם צנטר כוכב, ומזלפים ממרכז העיגול כלפי חוץ, ומעל הטבעת יוצרים שוליים בגובה 2 שכבות זילוף.

אופים בתנור בחום 140 מעלות לשעה וחצי, מצננים

 

לקרם פטיסייר – 

300 מ"ל חלב

1 מקל וניל חצוי

2 חלמונים

חצי כוס סוכר

1.5 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה:

חוצים את מקל הוניל לאורכו שמים בסיר עם החלב, מחממים יחד

בקערה נוספת שמים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור – מערבבים היטב יחד

מוציאים את מקל הוניל ומגרדים מתוכו את התוכן, מוסיפים לסיר

מעבירים מעט מהחלב החם לתוך החלמונים להשוואת טמפרטורות ומערבבים היטב

מעבירים לסיר את כל הבלילה על להבה קטנה ובוחשים עד שהמסה נעשית מוצקה וכבדה לערבוב

מורידים מהאש, מעל מפזרים אבקת סוכר (מונע את הקרום האופייני) ומקררים שעה במקרר

מקציפים 200 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים את קרם הפטיסייר בשלבים לתוך הקצפת

 

 

רוטב פירות יער:

300 גר' פירות יער מעורבבים (השתמשתי בפירות קפואים)

1 כוס סירופ מייפל אמיתי

מבשלים יחד על אש נמוכה, כחצי שעה

כשהרוטב הסמיך מעט, לוקחים רבע מכמות הרוטב וטוחנים למחית לא מאד חלקה

מחזירים לסיר ומערבבים היטב, מקררים

 

הרכבת הפבלובה:

יוצקים את קרם הפטיסייר לתוך הפבלובה בגובה אחיד, מעל את רוטב פירות היער, מקררים כשעתיים במקרר ומגישים

קטגוריה: פסח, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *