פופקורן בציפוי קרמל

 

מזכיר את החטיף הנמכר בשקיות, רק שהביתי עולה בכמה רמות על התעשייתי

יוצאת כמות די גדולה, נראה אתכם לא מצליחים לחסל את זה תוך יומיים שלושה…(:

מצרכים:

3 חבילות פופקורן למיקרו, מוכנות

200 גר' חמאה

1 כוס סוכר

1 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס דבש

1 כפית מיץ לימון

חצי כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.

מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.

שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר – 148 מעלות).
מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) – מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.

מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפ' החדר.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.

 

מקור המתכון: קרין גורן

[shopeat_button]

קטגוריה: קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *