פסטרמה ביתית

מצרכים:

חצי פרפר חזה הודו

מכינים מרינדה ומשרים ל-24 שעות עד 48 מקסימום וכמובן במקרר

למרינדה:

מומלץ בשקית קוקי גדולה
כף מלח
כפית פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה
2 כפות פפריקה מתוקה , אפשר גם חריף מי שאוהב
3 כפות שמן זית (אפשר גם חמניות)
2-3 שיני שום פרוסות
3-4 עלי דפנה
3 כפות דבש או סילאן או גם וגם (אופציונלי, לקחת בחשבון את המתיקות)

להוסיף כוס מים רותחים, לערבב טוב ולקשור את השקית

משאירים במקרר 24-48 שעות
לאחר ההשריה מוציאים ומעבירים את ההודו לרשת מעל תבנית חד פעמית מרופדת ב-2 דפי נייר אפייה, לשפוך את המשרה על התבנית.

אני בחרתי לקשור את הנתח כדי לוודא שישאר הדוק.

מחממים תנור על 250 מעלות
מכניסים לתנור ואחרי 5 דקות בלבד של צליה , מורידים לחום נמוך 150 מעלות לכ-40 דקות.
כל 10 דקות לפתוח את התנור ועם כף להשקות את ההודו עם נוזלים שהצטברו בתבנית.
כשמוכן להוציא מהתנור ולתת לו להתקרר כשעה, ואז להכניס למקרר ל- 4 שעות.
לפרוס עם סכין חדה מאוד לפרוסות דקות.

טעים חם , קר ובטמפרטורת החדר .

מתאים מאד לכריכים וסתם לנשנוש.

קטגוריה: בשרים, כללי
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *