מצרכים:
4-5 תפו"א
3 גזרים קלופים
חופן אפונה קפואה
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
5-6 ביצים
תבלינים: מעט כורכום, כף אבקת מרק (ללא המונוסודיום גלוטמט), מלחפלפל
אופן ההכנה:
לבשל את התפו"א, הגזרים והאפונה במים רותחים, עד ריכוך.
בקערה – למעוך את תפו"א למחית (להשאיר תפו"א 1 בצד) להוסיף את הביצים, הפטרוזיליה, האפונה, התבלינים, לחתוך לקוביות את הגזרים ואת התפו"א ששמנו בצד ולהוסיף לקערה.
אפשר לבשל עוף ולהוסיף חתיכות עוף לתוך הפשטידה.
שופכים חצי כוס שמן לסיר לא גדול, יוצקים את התערובת ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
בודקים בצדדים שהפשטידה קיבלה גוון שחום, ופנים הפשטידה יציב,
לוקחים צלחת גדולה, הופכים על הצלחת את הפשטידה, ומחזירים לסיר להזהבה של הצד השני.
אופציה שניה פחות מומלצת בעיני – לאפות את הפשטידה
לשמן תבנית פיירקס ולצקת את התערובת לתבנית.
לאפות בחום 180, 45 דקות.
[shopeat_button]
כתיבת תגובה