קינוח שכבות: פנקוטה, ריבת דובדבנים, קרם שקדים

 

קינוח המורכב מ- 5 שכבות שאלתרתי יחדיו והיו מפנקות במיוחד (:

הקינוח הינו פרווה והיה אורח כבוד בשולחן החג שלנו בערב ראש השנה, במתכון שלהלן רשום שמנת מתוקה וחלב, אני החלפתי בשמנת ריץ' ובמים

* שימו לב לשלבים, לא מכינים את כל השכבות בבת אחת, אלא מחכים להקפאתה של השכבה הקודמת.

 

שכבה # 1 – קונפיטורת דובדבנים ביתית

1 קילו דובדבנים טריים מגולענים

750 גר' סוכר

ליבה מ- 3 תפוחי-עץ (לפקטין)

מבשלים בסיר על אש נמוכה, בערך שעה וחצי, עד שהריבה מתמצקת.

מאחסנים בצנצנות ושומרים במקרר.

 

שכבה # 2 – פנה קוטה

3 שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר

60 מ"ל חלב קר או מים
כפית תמצית או מקל
10 גרם ג'לטין

מבשלים בסיר שמנת וסוכר, מוסיפים גרגירים או תמצית
מבשלים על אש בינונית כעשר דקות, ולא להגיע לרתיחה.
לערבב תוך כדי, ולהניח לצינון קל. בקערה לערבב ג'לטין עם החלב
להמיס במיקרו (20 שניות) ולהוסיף לתערובת לערבב היטב להמסה.

להעביר לכלים דרך מסננת ולהעביר למקרר לפחות שלוש שעות

 

שכבה # 3 – מחית חמוציות

1 קופסא חמוציות קפואות (או טריות אם יש להשיג)

3-4 כפות אבקת סוכר

מבשלים בסיר עד שהסוכר נמס לגמרי, כרבע שעה.

מצננים ומעבירים במסננת דקה

 

שכבה # 4 – קרם שקדים

2 שמנת מתוקה ריץ'

3 כפות שקדיה (ממרח שקדים טבעי)

10 גר' ג'לטין

60 מ"ל מים

מחממים את השמנת ומוסיפים את ממרח השקדיה

כשהנוזל חם מורידים מהאש ומצננים מעט

מערבבים את הג'לטין עם המים
ממיסים במיקרו (20 שניות) מוסיפים לתערובת, לערבב היטב להמסה

 

הרכבת המנה:

בתחתית שמים מעט מריבת הדובדבנים

מעל – יוצקים מהפנקוטה, מכניסים למקרר לשעה-שעתיים שיתמצק.

לאחר זמן הקירור, יוצקים את מחית החמוציות ומעליה את קרם השקדים

עוטפים בניילון נצמד כל כלי ומכניסים לכמה שעות במקרר (לא פחות מ- 3)

שכבה # 5 – שברי שערות קדאיף

מניחים חופן של שערות קדאיף מעורבבים במעט שמן קנולה, על תבנית ואופים עד שמשחים – זהירות, משחים מהר, להפוך מדי כמה דקות לאפייה אחידה.

מצננים ושוברים את השערות לפיסות קטנות.

לאחר שהשכבות התייצבו, מפזרים מעל משערות הקדאיף ומגישים

הערות:

אפשר לשחק עם הקינוח בשלל וריאציות – במקום קונפיטורת דובדבנים, אפשר לשים קונפיטורת משמש או כל פרי אחר שרוצים.

אפשר להכין שכבה שמורכבת משמנת מתוקה מוקצפת עם שוקולד נוטלה

אין סוף לאפשרויות…(:

[shopeat_button]

קטגוריה: קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *