עוגיות ביסקוטי איטלקיות, שחייבות טבילה בכוס קפה איכותי (:
מצרכים:
2 ביצים שלמות
3 חלמונים
1 כוס סוכר
3 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
כפית תמצית וניל אמיתית
2.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
1 כוס שקדים לא קלויים שלמים
אופן ההכנה:
בקערה לשים ביצים, סוכר, ליקר שקדים ותמצית וניל – להקציף עד לבלילה תפוחה
בקערה נפרדת לנפות את היבשים ולקפל לקערת הרטובים
להוסיף שקדים וליצור בעזרת ידיים רטובות – 4 כיכרות לא רחבות, מוארכות
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מרוססת במעט שמן
לאפות בחום 170 כ- 35 דקות, לצנן ולפרוס עם סכין משוננת לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך, לסדר על תבנית אפיה ולאפות שוב עוד 5-7 דקות מכל צד (להפוך באמצע)
העוגיות נשמרות היטב כשבועיים, בכלי אטום.
כתיבת תגובה