רולדת פתי-בר

מצרכים לבסיס הרולדה:

400 גרם פתי בר קרמל

250 גרם שוקולד חלב

1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

 

מצרכים למלית:

חבילת אינסטנט פודניג וניל

3/4 כוס חלב

1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה

מצרכים לציפוי:

150 מי"ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

לבסיס הרולדה: ממיסים בסיר קטן שוקולד, שמנת מתוקה, תמצית וניל וסוכר. מערבבים על אש קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.

טוחנים את הפתי-בר במעבד מזון ומעבירים לקערה. יוצקים לפתי בר את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

פורשים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת כך שיווצר מלבן – מניחים בצד עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.

למלית: מעבירים לקערת המיקסר אינסטנט פודינג וניל, חלב ושמנת ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.

מורחים את המלית על בסיס עוגת הרולדה כאשר החלק הרחב הוא זה שקרוב אלינו ביותר. מורחים את הקרם על 3/4 מהתחתית ומשאירים את הפאה הרחוקה ריקה.

גלגלים את הרולדה: מתחילים בחלק הקרוב אלינו, לכיוון החלק הרחוק, עליו לא מרחנו מלית. נעזרים בנייר אפייה כדי להדק את הגלילה ומסלקים את הנייר. מעבירים את הרולדה למקרר לחצי שעה.

ציפוי:

בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את רוטב השוקולד החם על הגלילה.  פורסים ומגישים

 

קטגוריה: עוגות, קינוחים
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *