ריזוטו חצילים

 

 

מצרכים לציר ירקות:

2 ליטר מים
2 גזרים
2 בצלים
חצי צרור שמיר
חצי צרור פטרוזיליה
200 ג' דלעת קלופה

לריזוטו:

1 כוס אורז ארבוריו (אורז איטלקי לריזוטו)
50 גר' חמאה
1 חציל בינוני צעיר וקל, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות מיץ לימון

להגשה:

גבינת פרמזן מגוררת
שמן זית

אופן ההכנה:

בסיר מניחים את כל מרכיבי ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית כשעה.
עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לליטר אחד בערך.  בכל זמן הבישול לא בוחשים, מסירים מהלהבה ומסננים.

מכינים את הריזוטו: בסיר רחב וכבד ממיסים מעל להבה בינונית 25 ג' חמאה + 3 כפות שמן, מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים בכף עץ.  לאחר כדקה תספג החמאה בחציל, ממשיכים לערבב ולטגן עד שהחציל מצהיב.

מוסיפים את האורז ומערבבים 2-3 דקות.
מוסיפים מעט מציר הירקות, ממשיכים לערבב עד שכמעט כל הנוזל נספג, מוסיפים עוד מעט ציר ושוב מערבבים, וכך הלאה עוד כרבע שעה, עד שהאורז עשוי אך לא רך מדי וכולו עטוף בנוזל סמיך.
מוסיפים את יתרת החמאה ואת הבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
מכסים את הסיר ונותנים לנוח 4 דקות.
מערבבים ומוסיפים מעט לימון.

מעל מפזרים מעט פרמזן ומגישים.

מקור המתכון: אייל שני, עם שינויים שלי

[shopeat_button]

קטגוריה: תוספות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *