"נקניק" מחזה עוף ובקר

את ה"נקניק" הזה מכינים אצלנו כל יום כיפור.

אמא שלי מספרת שסבתה ואמה היו מכינות את זה כמילוי בתוך כיס מעור של עוף, תפרו ובישלו במים.

היא פסחה על השלב של העור והכניסה לתוך שקית

מצרכים:

רבע קילו בשר בקר טחון

רבע קילו בשר עוף טחון

פרוסת לחם רטובה וסחוטה (או פירורי לחם)

3 שיני שום כתושות

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים שלמות

2 ביצים קשות קצוצות

פלפל שחור, מלח, כורכום, קמצוץ כמון

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים – את הביצים הקשות קוצצים גס ומוסיפים לעיסה רק אחרי שכל התערובת עורבבה היטב.

מחלקים לכדורים, מכניסים לשקית ניילון (שמגיעות בגליל, בגודל בינוני), יוצרים צורת נקניק מוארכת וקושרים עם חוט מסביב.

מכניסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים חצי שעה (מסובבים מדי פעם).

מצננים היטב ופורסים לפרוסות.

אפשר להכין כמה נקניקים, לבשל ולשמור במקפיא.

[shopeat_button]

קטגוריה: קציצות
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *